Herkingen

In een nieuw gerealiseerde wijk in Herkingen, is door ons bedrijf bij een woning een nieuwe tuin aangelegd.

Het gedeelte 'tuin' dat wij bij een nieuw gebouwde woning aantreffen is vaak niets meer dan een braak liggend stuk grond met een paadje van betontegels naar de voordeur, twee stroken betontegels naar de garage en een terrasje bij de openslaande deuren aan de achterkant van de woning. Aan ons de taak om een tuin te ontwerpen en aan te leggen die aansluit bij de wensen van de bewoners.

Na het eerste gesprek met de bewoners is een vormgeving op papier geschetst en is er een invulling gegeven aan de te gebruiken materialen. In deze tuin zijn de verhardingen gemaakt van Geocolor+, Solid Black gedeeltelijk gecombineerd met Basalt split. De tuinafscheiding is aan één kant en gedeeltelijk aan de voorkant gemaakt van FSC hardhouten tuinschermen. Opvallend detail in deze tuinafscheiding zijn de Flex Fences, dit zijn tuinschermen met verticaal geplaatste verstelbare lamellen. In een handomdraai veranderd u zo bijvoorbeeld de hoeveelheid privacy. De andere kant en de achterkant van de tuin grenzen aan een groenstrook van de gemeente, hier is de afscheiding gemaakt van gegalvaniseerde draadmat, dat begroeid met Hedera hibirnica (klimop). 

Een ander bouwkundig werk in deze tuin is het Hillhout Design tuinhuis met zijluifel, hiermee is er zowel extra opbergruimte als een overdekte zithoek gecreëerd.

De beplanting in deze tuin bestaat uit groenblijvende en witbonte blokbeplanting, siergrassen, vaste planten en bloeiende heesters.

In de onderstaande diavoorstelling ziet u het resultaat van deze tuin vlak na oplevering.