Natersedijk

Dit project betreft een complete aanleg van een tuin bij een nieuw gebouwde woning. Het ontwerp voor deze tuin is gemaakt door E. van Gelder van Stijltuinen|exclusieve buitenruimtes uit Hendrik-Ido-Ambacht. Aan ons de taak om de tuin aan te leggen volgens dit ontwerp.

De woning is gebouwd onder aan de voet van de Natersedijk in Rockanje, het hoogteverschil tussen de openbare weg en de entree van de woning is ruim één meter. Om dit hoogteverschil te overbruggen zijn er in de voortuin door middel van U-elementen drie etages gecreëerd. De etages zijn ingezaaid met gras en door het gebruik van de U-elementen lijkt het of iedere etage zweeft.

Voor de aanleg van de verhardingen en half-verhardingen is gebruik gemaakt van drie type materialen. Door de gehele tuin liggen breukruwe Desert Black tegels van 1 x 1 meter. In de voortuin is deze tegel gecombineerd met Morane grind 8-16 mm, aan de zijkanten en in het terras aan de achterkant zijn deze tegels gecombineerd met gebakken waalformaat klinkers, Nostalgie. De Desert Black tegels liggen ook als stapstenen verwerkt in de gazons.

In het begin van dit najaar hebben wij bomen gepoot. Langs de zijkant van de tuin zijn twee grote eiken gepoot en in de voortuin staan nu verdeeld over de etages twaalf zuilvormige beuken.